Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Τούρτα με ζελέ φράουλας και γιαούρτι


Λαχταριστή light τούρτα με ελάχιστη ζάχαρη, χωρίς αβγά, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος.



Προετοιμασία: 30 λεπτά
Αναμονή: 5-6 ώρες

Υλικά για 12 μερίδες:

Για το ζελέ
  • 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • Συν 200γρ. κομμένες στα τέσσερα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 15 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5γρ.)

Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 1 κιλό γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
  • 120 γρ. μέλι
  • 15 γρ. ζελατίνα σε φύλλα

Εκτέλεση

Ζελέ
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε μπολ με κρύο νερό. Στο μεταξύ, βάζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει ο πολτός, τον αποσύρουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό. Ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τότε λίγες από τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα και αδειάζουμε σε ταψί διαμέτρου 24 εκ.. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Κρέμα γιαουρτιού:
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα στύβουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με 1 φλιτζανάκι του καφέ ζεστό νερό. Ανακατεύουμε για να λιώσουν. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το μέλι. Ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό το μείγμα στο μπολ με τις ζελατίνες, ανακατεύουμε και αδειάζουμε πίσω στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.

Συναρμολόγηση:
Μόλις το ζελέ φράουλας σταθεροποιηθεί, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Για να ξεφορμάρουμε, βυθίζουμε το ταψί κατά τα 2/3 σε καυτό νερό και αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου